Home > Events > Seminar ”Prevenirea traficului de ființe umane printre refugiații de război din Ucraina”,

Seminar ”Prevenirea traficului de ființe umane printre refugiații de război din Ucraina”,

În perioada 27 – 28 Septembrie 2022, Asociația Femeia pentru Societatea Contemporană (AFSC), conform planului de instruiri a organizat seminarul ”Prevenirea traficului de ființe umane printre refugiații de război din Ucraina”,  pentru 60 funcționari din echipele multidisciplinare anti trafic, în special pentru asistenții social, primari, pedagogi, etc. Evenimentul  a fost realizat în parteneriat și găzduit de Consiliul raional Strășeni.

Scopul instruirilor a fost de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor profesionale pe aspecte ce țin de prevenirea traficului de ființe umane, a cunoaște caracteristicile, tendințele, formele noi de recrutare, transportare, exploatare dar și reglementările normative, precum și bunele practice privind prevenirea, identificarea, asistența cazurilor de trafic, inclusiv refugiați, în vederea acordării asistenţei specializate.

Participanții la instruire, au discutat despre metodele de prevenire și combatere a TFU, activitatea instituțiilor statului cu accent de cooperare în cadrul echipelor multidisciplinare, au examinat studii de caz, au beneficiat de experienţa vastă a experţilor: Aurora Martin, Vitalie Ionașcu, Ion Todirașcu. La sfârșitul instruirii, fiecare participant a primit certificat de participare. Activitatea a avut loc în cadrul programului de granturi al proiectului “Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF“, cu suportul financiar al donatorului Diakonie Katastrophenhilfe.

DKH #DKHMoldova #DKHAPSCF #supportforrefugees #refugeesfromukraine #refugeesinmoldova #ukrainianrefugees