Home > Articles > „Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor din mediul rural”

„Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor din mediul rural”

Schimbările climatice au adus consecințe negative în mediul rural, generând o scădere semnificativă a recoltelor agricole. Aceste scăderi duc la insecuritatea alimentării în comunitățile rurale. Seceta extremă înregistrată în ultimii ani și neutilizarea irigărilor prin picurare amenință recolta și reprezintă un pericol pentru alimentația populației. Impactul schimbărilor climatice este mai vizibil și mai sensibil în special asupra femeilor și copiilor din mediul rural. Pericole majore generate de schimbările climatice au fost abordate în cadrul proiectului „Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor din mediul rural” al Asociației „Femeia pentru Societatea Contemporană”.

Într-o conferință de presă la IPN, Veronica Lupu, președintele Asociației „Femeia pentru Societatea Contemporană” și director de proiect, a spus că proiectul a fost elaborat pentru a pune în discuție schimbările climatice, efectele schimbărilor climatice în Republica Moldova, impactul și persoanele care sunt vulnerabile în acest sens. „Accentul a fost pus pe un număr important de persoane, 250 de femei din mediul rural. Ne-am preocupat să ajungem la femeile care sunt interesate, experte, reprezentante de ONG-uri, reprezentate  instituțiilor statului”, a spus Veronica Lupu.
Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/impactul-schimbarilor-climatice-este-mai-vizibil-asupra-femeilor-si-7967_1100661.html#ixzz8IVEowpn6
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook