Home > Events > „Campanie Antitrafficking“ – Soroptimist International Club Aalen la Chișinău

„Campanie Antitrafficking“ – Soroptimist International Club Aalen la Chișinău

Soroptimist International este o organizație mondiala, care apără drepturile și șansele femeilor și fetelor.
În momentul de fața se află 80.000 de membri în 132 de țări. În Germania există peste 200 de cluburi. Clubul Aalen/Ostwürttemberg a lansat în în anul 2019 o campanie de prevenire cu tema „Humantrafficking” în Chișinău.
Expert, Domnul Manfred Paulus, primul comisar de criminalistică și conducător al inspectoratului la sediul de criminalistică din Ulm si cadru didactic la facultatea pentru poliție în Baden/Württemberg, a condus activități de instruire în diferite școli, privind sensibilizare despre traficul de persoane.
Cu o mare experiență în determinarea pe domeniul „red light“- infracțiunilor, domnul Paulus are cunoștințe excepționale în ceea ce privește delincvenții în domeniul antitrafic și pe baza aceasta a desfășurat și la nivel mondial proiecte și acțiuni de depistare în vederea combaterii traficului de ființe umane.
La cererea Uniunii Europene domnul Paulus a cercetat cauzele și condițiile care favorizează traficul de femei în Europa de Vest și a depistat căile pe care „produsul femeie“ va fi transportat în Germania. Dânsul a avut în trecut în Republica Moldova și în Republica Belarus acțiuni de prevenire și seminarii pe tema traficului de femei.